Premiér Nečas se v Rusku setká s Medveděvem a Putinem

27.05.2013 7:31 | Zprávy

Český premiér Petr Nečas (ODS) bude dnes v Moskvě jednat se svým ruským protějškem Dmitrijem Medveděvem, v Soči se odpoledne setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Premiér Nečas se v Rusku setká s Medveděvem a Putinem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

S ruskými představiteli by měl Nečas jednat o rozvoji hospodářských a kulturních vztahů a o mezinárodních otázkách. V neděli na recepci na české ambasádě v Moskvě český premiér řekl, že jeho cesta má potvrdit a posílit dobré vztahy mezi oběma zeměmi. Rusko je podle Nečase pro ČR strategickým obchodním partnerem.

Nečas má doprovod

Českého premiéra na cestě doprovází ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba a na 80 českých podnikatelů, kteří plánují v Rusku uzavřít kontrakty úhrnem za miliardy korun.

Ještě večer by měla česká delegace odcestovat do Petrohradu, kde by se měla v úterý účastnit konference o obchodní a hospodářské spolupráci obou zemí. Musí však vyřešit problém s vládním speciálem, kterému při nedělní cestě na návštěvu Ruska prasklo čelní sklo.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Oddlužení, které doporučuje Člověk v tísni. Důchodkyně nám napsala, jak s ní soudy vyběhly

4:46 Oddlužení, které doporučuje Člověk v tísni. Důchodkyně nám napsala, jak s ní soudy vyběhly

„V průběhu jedenácti let se nás soud dvakrát dotázal jestli ‚vzhledem k dosavadnímu průběhu soudu‘ n…